2016-06-16 1428 瀏覽
之前常來,因為撈檬都算唔錯,價錢都算抵。點解唔會再幫襯?因為價錢越來越高,d料仲要越來越少,同埋外賣加錢既數目講既同菜單度唔符合,真係想賺錢想到咩咁。今日中午天氣好熱,唔想食熱野,就去買左份撈檬外賣,加凍奶茶。俾左錢等拎走,無兩分鐘佢走上來話要加多一蚊,我就唔明喇,你講到清楚外賣盒加一蚊,我俾左錢俾你,結果佢話依家凍飲個紙杯都要加多一蚊。我都覺得好好笑,之前次次買佢外賣,都沒試過有咁收錢既,今次解釋俾我聽既時候仲要態度好差,幾個人圍著我話一直都係加兩蚊,未試過我講既咁。我睇凈係一蚊既事,就費事同佢吵喇,仲要我一個人對佢地三個人,好驚,諗住快d攞完就走,唔想同佢地講喇。等左一陣佢將我既撈檬俾我,個態度都唔好就算喇,個盒同飲料仲要係擺得很難拎,同埋我既凍奶茶佢仲搞錯左俾左我凍檸茶。趕時間就費事同佢吵,即刻走人,但係返到屋企樓下d檸茶因為個袋唔正已經灑晒出黎,食既時候個袋仲係度漏水。總之呢間野我唔會再幫襯,亦都睇到之前午市時間坐到滿晒既鋪頭依家冇咩人去食,咁都係可以講明一d問題ga。

,諗住快d攞完就走,唔想同佢地講喇。

2016-06-16
8 分鐘 (外賣自取)