之前睇到MM介紹呢間美式三文治 已經即刻bookmark左 今次出開港島一於就去試下!餐廳位於一條巷仔入面 位置有少少隱蔽🫢 Deli由有20年廚師經驗嘅美國人主理 即叫即製各款正宗美式三文治😋🍴Patty Melt ($118)兩塊牛奶麵包烘到金黃色 外脆內軟 中間夾住160g全牛肉漢堡、車打芝士同埋炒洋蔥☺️ 半溶嘅車打芝士呈拉絲狀態 十分邪惡!🤤漢堡肉味好濃 但略嫌唔夠juicy 焦糖化嘅洋蔥則為三文治增添左濕潤感😌 🍴Philly Cheese Steaks ($148)稍稍烘過嘅意大利長麵包中間放左180g牛肉肉眼同炒香左嘅洋蔥、磨菇、燈籠椒😋 肉眼切成一片片 加上肉質軟嫩 食落去一d都唔費勁 啖啖肉好正🫶🏻芝士方面 店主推介左provolone畀我地 呢款芝士味道比較清淡 帶d奶香 texture感覺似醬汁 同餡料好夾 果然係好推介!❤️自助吧仲有店主醃製嘅兩款辣椒 唔係好食得辣嘅我就無試到 不過聽講幾好食 中意食辣嘅朋友去到不妨試下🤣

🍴Patty Melt ($118)
半溶嘅車打芝士呈拉絲狀態 十分邪惡!🤤

Patty Melt

🍴Philly Cheese Steaks ($148)
芝士方面 店主推介左provolone畀我地
Philly Cheese Steaks