2022-04-23 901 瀏覽
喇沙專門店絕對係西九food court入面比較多人識既一間。最出名既係佢地既雞扒喇沙同埋牛脷喇沙。果日去買先知原來佢除左喇沙之外,仲有冬陰功米線、飯同埋一啲小食賣。不過一場黎到,緊係要試下佢地最招牌既喇沙啦😌喇沙好大碗好足料,而且都係$50一碗包野飲,超抵食~  1⃣️雞扒喇沙麵($50)喇沙湯底帶椰香,鮮甜唔會過鹹🤩配料除左大大塊雞扒之外,仲有半隻蛋同埋好多豆卜、芽菜。另外蔥、辣椒粒、芫荽係自己落既,鍾意落幾多就落幾多。因為鍾意食辣,所以我落左好多辣椒粒🌶️湯底既辣味唔會太辣,伴隨椰香,好正~雞扒都好抵讚,好大塊煎得好好,肉質嫩滑而且好厚,食落口感好正😋Overall覺得呢間值得encore,下次黎會想試佢地既牛脷喇沙!

1⃣️雞扒喇沙麵($50)