2015-11-08 912 瀏覽
由澳洲黎既朋友第一次黎香港,點名想食韓燒!星期日既夜晚又要好味又要坐得舒服既韓燒真心只係諗到清進洞!其實本人不太喜歡韓菜,太多肉!所以清進洞都係間唔中黎下,不過每次黎清進洞都唔會令人失望!環境舒適唔在講,至少坐得舒舒服服店員亦笑容滿面!佢地仲成日走黎幫我地燒教我地點食唔同既菜。今次飲品揀左米酒但味道我自己就唔太喜歡(都係鍾意上月喺釜山飲既米酒),韓燒主打都係牛肋骨、牛脷、牛肉同埋雞肉!另外點左個kimchi 薄餅又香口又好味!但今晚最令我驚喜既都係佢既醬油蟹!事緣十年冇去過韓國既我一直都好想試下醬酒蟹,但又好怕唔乾淨會食物中毒!估唔到清進洞都有serve,只係$350 有兩隻,我地就二話不說點黎試下。我地兩個加鬼佬朋友仔食得津津有味,原來醬油蟹係幾鮮甜但都幾鬼咸,但加埋白飯一齊食就一流!其實如果唔係一向對清進洞食物品質有信心都唔敢隨便點黎試👍🏻最後佢地老闆竟然送多樣野俾我地食,雖然只係蒸蛋但放喺石窩入面上枱時入面仲炸炸聲,之後再點埋剛剛醬油蟹既汁原來咁好味!我地三個食到捧住個肚離開☺️

老闆送既石頭窩蛋,沾埋醬油蟹個汁一流👍🏻
好好味既醬油蟹,連外國人都食到停唔到口!
老闆送既石頭窩蛋,沾埋醬油蟹個汁一流👍🏻
好好味既醬油蟹,連外國人都食到停唔到口!
  • 醬酒蟹
  • 韓燒牛脷