2015-10-01 777 瀏覽
中秋翌日晚, 去睇燈同火龍前黎左呢間食野。不過對我黎講, 呢間野相當難搵。行左去前面, 又兜左個圈。所以如果大家黎呢間食, 記得係AEON門口上電梯, 轉右就係啦。去到6點半左右, 可能早, 所以唔多人。跟住坐左個雙人位。睇到餐牌, 花多眼亂, 真係唔識點揀。有個係二人套餐, 三百幾蚊好似好多野食咁, 不過最後都係叫左普通餐牌入面果D, 再+$28升級有湯/沙津+飲品。最後, 同男朋友一人揀左一碟蛋包飯(呢間野出名蛋包飯, 點可以唔試呢?)我就要個清清地既香草汁什麼蛋包飯。呢個堅好味。個蝦又多肉, 而且個飯又唔會太硬太軟, 岩岩好, 個蛋又滑。點埋D香草汁, 簡直無得彈。男朋友叫左個牛既蛋包飯。但係好濃味, 濃味得黎又唔算好好味。我叫果個好味好多。同埋D牛比較UN, 唔夠軟熟同多汁。另外叫左個腸, 五十幾蚊。好好味, 雖然五十幾蚊, 但係咁好味真係好驚喜。鍾意食腸既大家真係可以試下。因為我地坐二人台, 又升級左做餐, 而且兩碟飯都大碟, 所以D野一黎哂唔夠位擺。個店員都主動話幫我地換過隻細碟。個態度都唔錯啊。下面張圖係個湯同埋個沙律。餐湯好飲, 味道夠。同出面普通餐廳D中湯西湯差好遠。
中秋翌日晚, 去睇燈同火龍前黎左呢間食野。
不過對我黎講, 呢間野相當難搵。行左去前面, 又兜左個圈。

去到6點半左右, 可能早, 所以唔多人。

跟住坐左個雙人位。

我就要個清清地既香草汁什麼蛋包飯。

同埋D牛比較UN, 唔夠軟熟同多汁。
下面張圖係個湯同埋個沙律。
餐湯好飲, 味道夠。同出面普通餐廳D中湯西湯差好遠。入面有蟹柳,好味道。
沙津就, 有沙津醬先好食, 同埋有DDDDDDDDDD辣, 不過就算怕辣都接受到既應該。
整體黎講間野都幾好。雖然可能成百蚊個蛋包飯, 但係好食既又有咩所謂呢?
諗住遲下仲會幫襯試下其他野。

題外話/補充資料: 原來有得團購, 仲有OPENRICE COUPON-口-
2015-09-28