2015-09-06 863 瀏覽
偶然o係openrice碌碌下,見到呢間韓式甜品好似幾有趣,同朋友食完飯就黎睇下黎到門口見到一堆人o係度等,其實唔係好樂觀,本來想算數,不過朋友又衝左入去攞飛,原來等兩張就到唔係等左好耐就入座,店內其實位置都幾多,大家都坐得好迫...完全就係用盡哂d地方咁我最鐘意食軟雪糕,所以二話不說就揀左呢個抹茶味o係d粉食哂/吹走哂之後就得返牛奶味雪糕,但要講o既係冇牛奶味旁邊o個pat紅豆我就覺得唔錯,唔係太甜最後就係o個兩粒丸子,白色係零味道,就係一粒放大左o既冇餡小丸子;綠色就有好淡好淡o既抹茶味朋友要左呢個朱古力五重xxxxxxx雪奶一開始見到兜煉奶有少少R頭,因為冇人講過要點食於是就試下就咁唔加落去係咩味道,d朱古力粉加埋底下o個d白色o既雪(冇味o既碎碎碎碎冰?),我覺得自己係將朱古力粉就咁放入口,好苦...食食下個頂舊cream冧左,連帶佢上面d粉都跌哂落枱面食到大家都覺得好似好冇味,就將d煉奶倒埋落去翻滾幾下,更加唔知自己食緊乜
完全就係用盡哂d地方咁

我最鐘意食軟雪糕,所以二話不說就揀左呢個
旁邊o個pat紅豆我就覺得唔錯,唔係太甜
朋友要左呢個朱古力五重xxxxxxx雪奶
一開始見到兜煉奶有少少R頭,因為冇人講過要點食
食食下個頂舊cream冧左,連帶佢上面d粉都跌哂落枱面
題外話/補充資料: o係fb打卡之後見到其他人不約而同o既comment就係----冷氣大到痴左線!!!食住凍野再加冷氣大,某d位置係吹到正,淨係想有咁快得咁快離開呢個雪房囉.
2015-09-04
$55 (宵夜)