【 中環🇺🇸Beef & Liberty 】🍔 - 美國菜💰- 人均$150恭喜發財🧧🧧牛年快樂!今日同大家介紹下(暫時係)我喺香港食過最好味嘅漢堡包🤩Beef & Liberty係由前文華酒店總廚Uwe Opocensky主理,呢間分店位於蘭桂坊,店內裝修得好有feel,一啲都唔似漢堡包店,chill住食真係第一次🍷① Cheese Burger with Liberty Fries $𝟣𝟣𝟫 + $𝟥𝟣餐牌上有11款burger,我揀左最basic:牛肉漢堡🥩+ Raclette芝士🧀+焦糖洋蔥嘅組合🧅,五成熟。第一啖已經被驚艷到,啲肉汁多到一路食一路滴,非常juicy🤤牛肉味濃,而且肉質剛剛好,唔會太生或者過熟。薯條方面有普通薯條、番薯條或者芝士肉醬薯條揀,我試左前前者🍟雖然唔係粗薯條,但食落充滿薯味,調味亦剛剛好,點埋芝士醬更加正~食物(5分滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境(5分滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️價錢(5分滿分)⭐️⭐️️️️️️⭐️「三頓飯」推介指數 🍚🍚🍚
【 中環🇺🇸Beef & Liberty 】
🍔 - 美國菜