店主當初純粹因為鍾意食Churros,所以就去咗西班牙取經! 再返嚟改良,創造出六款適合香港人口味嘅Churros款式🤍֎ 改良咗嘅Churros特別造成軟心嘅效果,啱啱炸起時係外脆內軟、鬆脆可口,一啖Churros一啖雪糕真係好夾~再加上其他配料,口感同味道都好豐富🤤配合可愛兔耳🐰造型,真係好吸引❤️֎ 多款配料都係全人手手工製作🤍如海鹽焦糖脆脆、糯米糍,醬汁如雜莓醬、焦糖醬及所有雪糕🍨特別嘅配方將雪糕造成雪芭感覺,包括雲呢拿雪糕、玄米茶雪糕以及朱古力雪糕。🍫 王卡衛朱古力廠〈Willy Wonka〉 ($55)朱古力手工雪糕配上85% 的黑朱古力醬,再喺Churros上面加上法國Gacao Barry薄脆片、Valrhona的可可粉同燒棉花糖,再加上十分推薦嘅配料-Brownie!口感係好似一粒生朱古力咁🫖 路飛的下午茶〈Luffy’s afternoon tea〉($55)玄米茶手工雪糕做底配上台灣黑糖,茶味濃之餘又清甜,加上日本煎焙純玄米粉、玄米茶凍、糯米糍同脆米,啱曬唔鐘意太甜同茶控的我~*全部款式名都有佢嘅意思,都係關於夢想,可見店主嘅心思同誠意❤️❤︎ 另外你也可以創作屬於你的

🍫 王卡衛朱古力廠〈Willy Wonka〉 ($55)

❤︎ 另外你也可以創作屬於你的賓利免🐰($65)
二條賓利兔小耳朵西班牙油條+一款蘸粉+一款雪糕+一款醬汁+三款配料

❥ 店舖裝修以美式懷舊快餐店風格為主,營造出輕鬆愉快、清潔明亮嘅氛圍。加上店主人超友善同開心,令人完全感受到佢哋嘅Tagline “We sell Love and Happiness” ✨🐰🥨
路飛的下午茶
王卡衛朱古力廠