上個post NANA就帶大家食左川菜!咁好食就唔好停啦今次食埋酸菜魚同片皮鴨😍仲有小龍包!呢間稻成其實NANA都食過唔止一次!每次都捧住個肚走🤰🏻-稻成酸菜魚 $238連稻成自己都講「好食 不止酸菜魚」就知佢地對自己既酸菜魚幾有信心!的確!名不虛傳💁🏻‍♀️都真係好唔錯既 首先講下啲魚 魚塊夠滑 完全無骨(酸菜魚冇骨好重要 可以啖啖肉!)而且唔會有腥味!然後個湯唔會過酸亦唔會過鹹 辣度可以自己揀(啱晒食唔到辣既寶寶😍)酸菜芽菜金菇等配菜夠多 食到底仲有可以不斷夾!唯獨一樣不足係入面冇薯粉/水晶粉底 連加錢都冇得加 呢個位有啲失望🥲但整體來說 酸菜魚好食必食之選!ps上枱時會有個蠟燭係底保持溫度👍🏻👍🏻👍🏻-稻成皮片鴨 $208 (半隻)邊個鍾意食片皮鴨既舉手🙋🏻‍♀️因為稻成皮片鴨絕對可以滿足鍾意食片皮鴨既你!!鴨皮好薄好脆!!食落唔會覺得好膩 包埋落薄皮再加醬真係十級享受~☺️而鴨肉都會有!照顧到鍾意食皮加肉既大家😍呢個真係十分推薦大家!!-炸銀絲卷 $38睇落係咪好似炸饅頭呢~錯啦!佢係銀絲卷 同饅頭不同在於入面有一層層既絲卷 好重椰子味好香 出面好脆入面好軟!NANA認為比炸饅頭更好
稻成酸菜魚 $238
稻成酸菜魚

稻成皮片鴨 $208 (半隻)

炸銀絲卷 $38
睇落係咪好似炸饅頭呢~錯啦!佢係銀絲卷 同饅頭不同在於入面有一層層既絲卷 好重椰子味好香 出面好脆入面好軟!NANA認為比炸饅頭更好食🥰
炸銀絲卷

稻成小龍包 $ 48
小龍包食上海菜/川菜就一定要叫架啦🤪呢個小龍包湯夠多 味道亦不錯 就同出面既小龍包一樣 不過不失 想食都可以叫的😚
稻成小龍包

整體來講我比稻成既評價都幾高 除左覺得酸菜魚入面可以有水晶粉之外 都冇咩好挑剔!服務態度都好不錯👍🏻
2021-06-05
稻成酸菜魚