2022-04-12 187 瀏覽
晚巿不能在外用餐,只好買外賣返屋企食,老公被二人餐吸引住,而店員表示二人餐係新出嘅餐係包括2個粉絲,每個粉絲可以再選擇2個餸,2個小食,2個飲品,價錢$138佢係有網上點餐服務,不過套餐網上訂購唔到,walkin落單都等咗起碼5分鐘,注意我係排第一個,因為佢地都真係幾忙下,最後店員都有講唔好意思要等咁耐嘅買完外賣返到屋企食路程起碼15至20分鐘時間,所以始終會爭少少,冇即刻食咁好可選沙白或花甲粉絲,我地都選擇花甲,花甲細細隻正常味道,選擇配料分別有肥牛、餐肉、手絲雞、魚腐,全部都正常,主要係粉絲湯底,我地都選擇麻辣小辣,佢個麻辣好香,不過係唔麻嘅,小辣黎講係好微辣,如果食得辣嘅,可以叫辣啲,整體黎講係好食炸豆卜有啲乾,因為炸關係,不過都仲脆嘅,但唔推介,除非好鐘意食豆卜啦水水辣雞我估佢本身唔係脆,咬落偏向淋身,味道普通,完全唔覺辣燒茄子食開燒茄子,同樣落得多蒜,但覺得佢呢個孜然粉落得太多啦,而蒜蓉亦有少少偏向苦,我係好鐘意食蒜,佢雖然多,但個味差啲燒聖子店員送比我地食,話每日新鮮運送海鮮到店好甜,容易咬開,時間啱啱好,好食嘅整體黎講係ok嘅,不過下次唔會叫餐,散叫應該會更加好食到啲啱

佢係有網上點餐服務,不過套餐網上訂購唔到,

花甲粉絲(加肥牛&餐肉)

花甲粉絲(加手絲雞&魚腐)

炸豆卜
炸豆卜

水水辣雞
我估佢本身唔係脆,咬落偏向淋身,味道普通,完全唔覺辣
水水辣雞

燒茄子
燒茄子

燒聖子
店員送比我地食,話每日新鮮運送海鮮到店
好甜,容易咬開,時間啱啱好,好食嘅
聖子

整體黎講係ok嘅,不過下次唔會叫餐,散叫應該會更加好食到啲啱食嘅心水選擇,推介花甲粉絲
2022-04-10
外賣自取
花甲粉絲(加肥牛&餐肉)
花甲粉絲(加手絲雞&魚腐)
聖子
  • 花甲粉絲