2020-01-19 76 瀏覽
朋友喺葵涌附近做野,就約返附近食晚飯。仲以為附近工廠區冇啖好食,點知俾我地搵到呢間魔芋麻辣雞。本身諗住入到去食雞煲,原來小菜都好吸引!呢度飲杯酒仲要超抵,$25一皮枝大啤,叫黎送小菜,傾下計,十足十大牌檔咁有風味。不過呢度好過大牌檔,因為喺室內又有冷氣電視。兩個人,叫3個餸。豉油皇鵝腸($98)出面冇乜邊間夠膽整呢味,心機野,淨係洗乾淨啲腸都好花時間。一上到黎,大大碟,加分!第一時間仔細望下,夠乾淨,食得!味道方面都唔錯,好爽脆,而且唔會太咸。避風塘茄子($88)呢個係靚姐推介嘅新菜式,見佢咁有誠意就叫嚟試下,價錢方面係少少貴,不過3味我地最鍾意食呢碟,茄子外面加左一層炸粉,外面鬆脆,裡面茄子捻捻地,仲保持到紫紫地色。四季豆炒臘肉($98)本身我鍾意四季豆,加上呢餐都冇肉,就叫左呢味。雖然味道辣咗少少,但係加碗白飯都好開胃,靚姐話已經有就香港人口味減左少少辣,如果正宗四川菜,呢個辣度係唔合格架!如果想食正宗四川野都可以挑戰一下叫佢唔好少辣。總括黎講,呢間小菜ok,臨走前見到隔離檯叫左好近期好hit嘅烤魚,都足足有成個長既鍋咁大條,下次真係要返黎試下。

本身諗住入到去食雞煲,原來小菜都好吸引!

兩個人,叫3個餸。

豉油皇鵝腸($98)

避風塘茄子($88)

四季豆炒臘肉($98)

2020-01-09
  • 避風塘茄子