我都是因看雜誌到訪。的而且確,葛粉份量很少, 相信只有平時的三份之一,要醫肚的話肯定要食兩碗先可能啱啱夠。我真係三口吃完! 不知是否葛粉成本太高吧? 金邊粉反而多一點。若店舖是特地從泰國取經,那湯內的配菜我認為唔夠泰國多及香口。幸好,枱面的任加調味及配菜為店舖加了點點分。菜甫夠辣!魚蛋幾似泰國感覺,豬肉唔好食。見OPEN RICE 寫食店會在下午茶時間落場,建議店舖開埋下午茶時間,因好多人都係下午茶時間食粉麵,而份量都似下午茶的份量。若收這個價錢,我希望店舖能加份量。味道都要改善,單靠裝修特色難吸回頭客。天后食肆多,競爭都激烈,店舖仍有改善空間,否則好難生存。今次光顧未能試冷撈及無骨鳳爪,我會下次試,比多一次機會佢啦。

魚蛋幾似泰國感覺,豬肉唔好食。

2012-10-10
  • 葛粉