2023-08-07 626 瀏覽
Fab Kitchen一向都知道荔枝角都有好幾間工廈fine dine 餐廳,今次就黎試下一間之前未食過既Fab eat~今次就食左4個course,兩個人就大概食左$800左右,唔好睇佢份量細細,賣相又精緻,食完都真係好飽!Soup: 蘑菇湯蘑菇粒切都好碎,好易入口,而且好香,可惜落得太多水,味道較清淡。First course: -蕃茄水牛芝士熱情果醬沙律-紅菜頭配香草吞拿魚沙律上面個波波敲碎會有啲熱情果醬流出,好可愛,而且味道酸酸味味,不錯既配搭。吞拿魚味道都好夠,可能外不夠脆但內軟,配埋紅菜頭都幾夾。Second course墨魚蝦肉卷配香草橄欖油作為墨魚既愛好者,呢碟菜係我最愛之一,有著墨魚嘅煙靭,亦都有蝦嘅香味!Entrees-法煮風乾鴨胸-西班牙豬鞍配甜薯蓉鴨胸係餐廳自己風乾,食落你有返風味!外脆內軟右埋啲鴨油,食落軟熟,烤得岩岩好!豬鞍食落更加令我驚豔,食落第一啖一啲都唔似豬肉,燒得岩岩好熟左,唔好咬到牙痛,保持肉質軟熟,而且配埋甜薯蓉同醬汁清清爽爽。完左4個course仲會包杯野飲,餐廳環境都幾清靜,幾岩傾下偈,飲杯野,而且食物都好精緻,睇得出好用心!
Fab Kitchen

蘑菇湯

Soup: 蘑菇湯
蕃茄水牛芝士熱情果醬沙律

紅菜頭配香草吞拿魚

First course:
-蕃茄水牛芝士熱情果醬沙律
-紅菜頭配香草吞拿魚

吞拿魚味道都好夠,可能外不夠脆但內軟,配埋紅菜頭都幾夾。

Second course
法煮風乾鴨胸