2023-05-23 303 瀏覽
.@badgerscafehk (紅磡).今日要出紅磡我哋就諗住係附近睇下有冇啲Cafe可以坐下.. 結果真係比我哋搵到一間新開幾日嘅Cafe🥹Lucky🤣..外觀好吸睛..綠油油帶點歐式風情入到去帶點復古裝潢但同時綠tone令到嗰感覺好freshing.. 加埋外面陽光嘅照射..覺得好似入咗一個植物溫室嘅感覺🤣🤍.店員好nice.. 態度好舒服作為一間Cafe嘅舒適感 親切感都有滿滿的good first impression .食物方面 選擇種類唔算多..但都算係應有盡有有s三文治、all day breakfast、乳酪碗 手工餅乾等等🤘🏻嘢飲選擇就更加符合Cafe形象了咁食物味道如何呢?.1.All Day Breakfast 9.1/10.份量唔算多 但種類其實都算適合有飲控嘅人..雞胸 & 炒蛋 & 火腿 (蛋白質)紅菜頭蓉 可以作為一個good sauce 夾埋一齊食..唔錯🤘🏻有適量嘅黑醋salad整體上都係穩穩陣陣包就比較似餐包 如果係酸種我覺得會更正🤣 個人喜好啦.正常發揮 份量適中.2.黑松露雞胸意粉9.3/10呢個我覺得出色啲🤘🏻黑松露醬 & 風味都幾夠幾啱啱好
@badgerscafehk (紅磡)
今日要出紅磡
Lucky🤣..
外觀好吸睛..
綠油油帶點歐式風情
入到去帶點復古裝潢
覺得好似入咗一個
植物溫室嘅感覺🤣🤍
店員好nice.. 態度好舒服
作為一間Cafe嘅舒適感 親切感
都有滿滿的good first impression
食物方面 選擇種類唔算多..
但都算係應有盡有
嘢飲選擇就更加符合Cafe形象了
咁食物味道如何呢?
1.All Day Breakfast
9.1/10
份量唔算多 但種類其實都算適合有飲控嘅人..
雞胸 & 炒蛋 & 火腿 (蛋白質)
有適量嘅黑醋salad
整體上都係穩穩陣陣
包就比較似餐包 如果係酸種我覺得會更正🤣 個人喜好啦
正常發揮 份量適中
2.黑松露雞胸意粉
9.3/10
呢個我覺得出色啲🤘🏻
黑松露醬 & 風味都幾夠幾啱啱好
意粉少少韌有嚼感..
呢份雞胸慢煮感更強烈
嫩口🤘🏻 幾ok!幾滿足!
唯一係當日可能由於新店開張人手不足嘅原因 呢個意粉等得比較耐下 純粹當日狀況
之後希望無事🤘🏻🫶🏻
4. Black & hazelnut latte
9.7/10
嘢飲的部分很滿意 喜歡🤘🏻
呢間Cafe嘅打卡位其實好多
空間感唔算太寬敞 但有種莫名的療癒感 & 舒適感..
其實真係幾舒服
尤其店員們態度好「屋企人」
大家不妨一試🤘🏻😛
阿門

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic紅磡 #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic西餐