2021-10-15 768 瀏覽
打完風 行完donki 8點半左右黎到 唔使等位知道餐廳可以自選排好似幾好玩 所以試下佢。餐酒最低消費都要98蚊一杯,所以跟友人決定嗌一枝。menu上的餐酒都可在出面店零售買的,所以我哋揀完牛排,就响counter 對面的小小cellar 揀下一枝take home 價198 dine in 價360的法國酒,唔使點breathe 都幾好喎。前菜點了pear and cheese tart。甜甜地,勁大陣芝士味,唔知係咪藍芝士定羊奶芝士,酥皮尚算酥脆,火箭菜新鮮,一流開胃菜。dry aged grain-fed sirloin,butcher counter 職員話凍櫃嘅dry aged 大概有30日,呢sirloin 有210g,配藍芝士牛油醬,大啡菇。牛味非想像中濃,配唔起佢呢隻藍芝士醬,但燒烤味是有的,鹽花點綴得好好。特別欣賞大啡菇,好juicy!另一塊點了dry aged grain-fed ribeye 250g,配甜椒醬和粗切薯條,牛味比塊西冷更濃,有一陣陣臘味味,但有筋,肉質比較硬。甜椒醬辣辣地,點薯條ok。但薯條本身則比較淋口。值得一題係餐廳供應的ketchup 係or
打完風 行完donki 8點半左右黎到 唔使等位
知道餐廳可以自選排好似幾好玩 所以試下佢。

pear and cheese tart

另一塊點了dry aged grain-fed ribeye 250g,配甜椒醬和粗切薯條,牛味比塊西冷更濃,有一陣陣臘味味,但有筋,肉質比較硬。甜椒醬辣辣地,點薯條ok。但薯條本身則比較淋口。值得一題係餐廳供應的ketchup 係organic 的,味道的確係新鮮啲。

2021-10-13
pear and cheese tart