2021-07-17 124 瀏覽
同男朋友夜晚經過見到餐牌有蕎麥麵,所以入左去食。環境朝淨舒服又唔多人,連廁所環境都有設計過同企理餐牌唔多野食揀,但我地本身都有心水想食嘅野。入到去坐低就有店員嚟介紹啲咖哩菜式,每一碟咖哩配唔同主食,都有唔同嘅咖哩煮法,聽完會更加令人覺得大廚師好有心機點菜嗰陣,落單嘅店員話蕎麥麵已經賣晒,我地忍唔住好失望咁,因為男朋友本身好想試佢即蕎麥麵,跟住店員就話幫我地睇下搵唔搵到材料整,跟住佢地原來去買材料所以最終食到大蝦咖哩烏冬,蝦新鮮又煎得香,烏冬質感好煙in豆乳味噌,日式fusion菜式,豆乳同味噌估唔到幾夾Affogato 入面加左mochi,係個小驚喜Caramel roll啲海鹽cream好食,有奶油味同微咸

所以最終食到

大蝦咖哩烏冬,蝦新鮮又煎得香,烏冬質感好煙in
豆乳味噌,日式fusion菜式,豆乳同味噌估唔到幾夾

Affogato 入面加左mochi,係個小驚喜

大蝦咖哩
豆乳味噌蕎麥麵
Affogato
Sea- salted  cream  caramel  roll
大蝦咖哩
豆乳味噌蕎麥麵