2015-10-30 1726 瀏覽
上星期五係在下生日,我提議去我好鍾意嘅飯堂。不過佢地無設立生日無優惠呢樣野,只有4人同行1人免費,不過星期五好似唔適用。萬聖節就到,鋪頭變咗萬聖節裝飾,都幾有氣氛,個晚食到半路朋友話電話訂位有尤魚送,不過要追咗兩次先嚟。唔知點解,感覺無9月個陣咁好食,佢餐單變咗少少款,但刺身類仍然無甜蝦揀,呢樣我真係唔明。有啲未溶得哂雪,連住冰。我叫咗個豬骨湯烏冬,但我鍾意食淋身啲嘅烏冬,當晚個個略微硬身。招牌菜芝士焗蠔仍然咁正,個雞翼要讚,好入味好好食,我叫咗三次。不過牛油炒雜菌太重牛油。甜品方面,無咗雪糕,雪米糍有士多啤梨同朱古力味,朋友落order時寫明想要朱古力味,第一次比四眼叔叔無視咗,第二第三次先有比我地,不過都只係每位一粒。甜品方面如果可以再多啲款就好,雪糕又無咗,個紫薯嚟到凍咗唔好食,布甸ok。唔知係咪分開咗時段,做多咗生意?定轉咗大廚唔同什法?今次去真係無上幾次去時咁滿足,我之前去都係食得好開心,最好係9月個次,因為啲食物好好味,又夠熱,但個晚明明好旺爆場架,但都好過今次,希望你地可以回復水準呀

唔知係咪分開咗時段,做多咗生意?
定轉咗大廚唔同什法?
2015-10-23
生日