我今日去咗一間茶餐廳,真係發現咗一款超正嘅招牌菜!我一定要同你講下佢哋嘅「焗椰香咖喱雞扒飯」,真係令人舌尖上嘅享受!首先,話到呢碗飯嘅咖喱醬,真係咁香嘅香氣令人忍唔住流口水!佢哋嘅咖喱醬係以椰漿為基底,入面加入豐富嘅香料同香料,味道濃郁而且帶有一絲絲椰香。每一口飯都可以充分沾到呢個香濃咖喱醬,完全係一個味蕾的享受!而雞扒呢,絕對係呢碗飯嘅亮點!佢哋嘅雞扒煎得金黃酥脆,外層夠脆,內裡嘅肉質卻仲保持咗嫩滑多汁。每一口咬落去,啲肉汁就會噴出嚟,真係令人欲罷不能!雞扒同咖喱醬嘅結合,味道層次分明,每一口都係一個驚喜。總括而言,呢間茶餐廳嘅「焗椰香咖喱雞扒飯」絕對係一個讓人驚喜嘅美食選擇。無論係香濃嘅咖喱醬,酥脆多汁嘅雞扒,定係豐富嘅配菜,都係一個完美嘅組合。如果你係咖喱雞扒嘅愛好者,呢間茶餐廳絕對值得一試。快啲去試佢哋嘅焗椰香咖喱雞扒飯,肯定會讓你回味無窮!