2022-11-28 2020 瀏覽
話說帶屋企人去東區醫院複診,之後指定一定要搭的士過嚟鵝頸街市搵咖喱羊腩,老竇話佢後生嗰陣時已經開始喺度食喺家族生意,而我自己咁大個人係第一次過嚟呢頭:其實2樓係街市熟食嘅地方,今日係星期一,時間已經係晏晝3:30左右,見到依然有幾台客食緊佢非常出名嘅咖喱羊腩碟頭飯,我帶着爸爸指明一定要咖喱羊腩,另外再點咗一隻鵝髀同埋蘿蔔,我老竇話呢一間嘅蘿蔔非常之林,絕對啱無牙阿公食:如果我呢一篇食評呃到你入嚟真係唔好意思,因為我係外賣帶返去我喺大西北嘅屋企,掛住食唔記得咗影相,只可以講佢嘅咖喱羊腩係有少少辣嘅,但係我呢啲唔食得辣嘅人都接受得到,一盒咖喱羊腩係$78,另外我+1隻鵝髀同埋一盒蘿蔔total $138,總括嚟講性價比非常之高,而且佢嗰盒咖喱羊腩係好多羊肉😉抵食又惹味👍