2020-10-30 1442 瀏覽
尤記得讀書時期,次次朋友飯聚完,硬係會覺得意猶未盡去食糖水,亦硬係有幾個永遠好忙既join糖水friend。從何時開始,食完飯既活動變左「飲番杯」,一杯酒落肚,飲落喉嚨甜甜地,火辣辣,就好似將番工既辛苦同委屈蒸發哂咁。我本身唔多飲酒,亦唔太識品酒,係一個極偶爾既social drinker,同同事揀酒吧既唯一要求就係要黃店。今次揀既就係貼左好多文宣既- Here is a Pub.呢間係好正經既pub, 唔會有好大聲嘈到耳仔痛既音樂,唔會有人忘我跳舞,有好大個電視screen播下球賽,氣氛幾好咁~Overall 環境都乾淨,d櫈幾好坐,燈光唔會話好暗,幾岩朋友圍埋傾下計咁。講番d飲品,我見佢menu都好多選擇,啤酒 cocktail 等等分哂類好多頁,實揀到岩你心水。同事第一次介紹我飲酒精濃度低既「sex on the beach」,我覺得甜甜地幾易入口,酒味唔會太重,幾好飲!第二次再去幫襯我就飲左Daiquiri (strawberry)~好似沙冰咁好好飲~其他幾杯同事幫襯既都係唔同既酒,有margarita, gin fizz, bloody mary等等,仲有一杯特調飲品,係ba

講番d飲品,我見佢menu都好多選擇,啤酒 cocktail 等等分哂類好多頁,實揀到岩你心水。同事第一次介紹我飲酒精濃度低既「sex on the beach」,我覺得甜甜地幾易入口,酒味唔會太重,幾好飲!第二次再去幫襯我就飲左Daiquiri (strawberry)~好似沙冰咁好好飲~其他幾杯同事幫襯既都係唔同既酒,有margarita, gin fizz, bloody mary等等,仲有一杯特調飲品,係bartender 特調既荔枝酒😂價錢都好合理,happy hour起計一杯價錢6x起跳,算好平民!

額外推薦唔記得影相既炸魚薯條$128,勁大份!薯條好厚熱辣辣,炸魚好脆又唔會太咸~

大家下次去飲番杯真心可以考慮呢間野,見到d文宣飲野都飲得歡暢D!