今日又帶埋愛犬QQ出發揾食今次去咗一間還在試業中嘅咖啡店當初爹爹發現此咖啡店時已被佢嘅懷舊風格深深吸引,少有晨早爬起身嘅佢,一早摷醒埋我,未夠9點已經出發🚌🚌店舖座落在一衆長生店附近,都幾….🙄🙄離遠已經見到一間有大大玻璃窗嘅店舖,配上歐洲風嘅淺綠色窗框😍😍到達店門前,週圍都有綠色嘅植物包圍著,心情也變得輕鬆😌😌進入店後,高高嘅樓底,吊著一盞水晶燈,和刻意做舊嘅水泥牆,牆上倚靠著一道有歷史痕跡嘅木門,彷彿就是一個法國貴族等著你去發掘他背後的故事。由於是試業階段,所以食物方面選擇唔多,主要係三文治,ADB,意大利粉。點了一客牛肉三文治和latte,食物方面還有進步空間,其後老闆娘都主動詢問是否牛肉做得不理想,到埋單時亦大方地免去三文治的收費。咖啡亦比想像中好飲,原來當日咖啡師剛好第一日上班,另外亦請咗我試食佢哋調校嘅紅菜頭鷹嘴豆醬,都幾好食,食晒先記得冇影相😅😅睇得出店舖很有heart的,希望愈做愈好☺️☺️
今日又帶埋愛犬QQ出發揾食
今次去咗一間還在試業中嘅咖啡店
店舖座落在一衆長生店附近,都幾….🙄🙄
離遠已經見到一間有大大玻璃窗嘅店舖,配上歐洲風嘅淺綠色窗框
😍😍
到達店門前,週圍都有綠色嘅植物包圍著,心情也變得輕鬆😌😌
睇得出店舖很有heart的,希望愈做愈好☺️☺️
2023-05-25
早餐