2016-07-08 97 瀏覽
上網睇見人地食哩個勁多膏既蟹黃飯已經勁吸引我黎!!哩晚終於特登約埋個朋友一齊同我黎食喇生煮蟹黃麵…OMG..勁多膏!雖然蟹細細隻肉唔多,但味道鮮甜蟹味突出,而且拉麵可以揀硬度,我地要左普通,軟硬岩岩好,連個湯都有蟹味,差d成碗湯都飲埋秘製海膽飯…大大板海膽!😍 大大啖豪食海膽 暖熱既白飯上仲有隻生蛋黃 將白飯同蛋黃撈勻 加幾滴豉油調味 最後加埋海膽再一啖擺入口 滋味就係咁🙌 不過海膽如果再鮮d既會更好味😚秘汁一口牛… 一啖一粒,肉質有咬口又未至於過韌,秘汁味道好好,醃得又入味佢既生煮蟹黃拉麵都唔好錯過👄 蟹膏勁多勁鮮味!其實好想食埋佢既蟹黃飯 但整哩款既膏蟹唔靚 店員話要到七月中先有😭想食就記得打定電話問下先喇!

秘製海膽飯
秘製海膽飯