2017-08-05 238 瀏覽
Happy friday。今晚与美女有約,每次收工,都會經過弘呢間日本餐廳,見到menu的相片,有很多很多的seafood丼,已經口水直流,這個機會期待已久,約左好朋友一齊食下飯,updated下近況。原來訂枱於七時半,由於交通問題未能按時抵達,侍應同我講你張枱已有人坐左,叫我排番隊,我地排左一陣,大約等左二十分,之後侍應安排我地入座。我地坐底後,打開menu,有很多丼選擇,眼花暸亂,之後二人研究左一陣,決定叫一份燒魚干、燒帆立貝,北海道二日及赤丸丼。食後感:1.燒魚干,上枱時溫度系熱,顏色呈金色帶點焦香,聞落陣香味,咬落去不會太乾,魚干保持到水分,容易咬開,陣陣香氣與舌頭跳舞,味道鮮甜香口又帶點脆香。2. 北海道丼是朋友點的,她告訴我,海膽不夠新鮮,而且帶子有種鯹味,附上多片檸檬片,明顯帶子食材不夠新鮮。朋友有D失望。3.燒帆立貝,帶有燒焦的味道,入口食唔到鮮味,味道不過不失。4. 赤凡丼,上抬時display好靚,魚肉總算新鮮不會有魚鯹味,帶子味道唔算鮮甜,飯份量不會太多,算是適中。侍應不停同我地加綠茶,侍應服務態度算好。餐廳用餐環境算好,不會太嘈,可以傾計。二人結帳為360元,平

食後感:

二人結帳為360元,平均每人180元。

面豉湯

燒帆立貝