2015-06-29 866 瀏覽
從"AMICO1890"Fackbook巧遇一個POST「生日派對/朋友聚會,家庭聚餐」,睇完好快就決定父親節10個大人4個小朋友到AMICO1890試試。地區好,環境好,感覺悠閒舒適!每張枱都有一段距離,傾計好地方啦!Menu分類好清晰由於人多叫嘅食物都較多,只放部分食物相片啦!鵝肝多士多士好脆口,鵝肝比預期中厚好多⋯入口十分滋味黑松露野菌意大利飯不單意大利飯掌握得好,不太硬也不太軟,而且也不會像一些食肆令黑松露的味道蓋過整個risotto,反而還能吃到香菇和翠肉瓜的香味,吃下還是齒頰留香,不能錯過!另外推介 set dinner:南瓜帶子煙三文魚意太利飯(好香口👍🏻)PIZZA是薄底的,好香脆芝士粉絲絕對會喜歡右邊-藍芝士大蝦意大利粉好香濃芝士味,蝦好大隻好新鮮. 建議襯熱食扒類都有很多選擇,本人對Grilled T-bone Steak比較喜歡。肉質好嫩.好juicy!伴碟的薯條份量不少,好香脆,薯味十足!我地一家人用餐大約2小時多, 中段都見到爆哂場坐滿人,但都冇因呢個原因而催促我地離開,反而不斷為我地加水,換碟,補充紙巾,服務態度好好!最重要雖然人多但上菜速度也很快,不失水準
Menu分類好清晰
由於人多叫嘅食物都較多,只放部分食物相片啦!
鵝肝多士
多士好脆口,鵝肝比預期中厚好多⋯入口十分滋味
黑松露野菌意大利飯
PIZZA是薄底的,好香脆
芝士粉絲絕對會喜歡右邊-藍芝士大蝦意大利粉
好香濃芝士味,蝦好大隻好新鮮. 建議襯熱食
最重要雖然人多但上菜速度也很快,不失水準。
個個都食得好飽又滿意,會再來!

Amico1890
旺角洗衣街24號地鋪
題外話/補充資料: 可以電話訂座留上層位 題外話 好喜歡杯oreo沙冰
2015-06-21