2023-12-07 55 瀏覽
簡直係上天安排,竟然係街角巧遇老同學!我地順勢一齊光顧咗間餐廳,真係太啱啦!今次簡直係驚喜連連!首先係佢嘅「烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁」,啱啱上枱,啲香氣就嚟撲鼻而來。啲豬扒一啖入口,居然係咁多汁,肉質嫩滑得嚟令人感動。而佢嘅蜜桃燒汁,酸酸甜甜嘅滋味真係啱晒我嘅胃口。跟著嚟嘅係「烤三文魚柳海膽」,話真係一啖一個驚喜!三文魚柳似經過簡單嘅烤製,保持咗魚肉嘅鮮美,配合上海膽嘅鮮味,味覺上真係一種超乎尋常嘅享受。個人覺得,佢地係運用材料同烹調技巧上真係有一番心思。食畢咗呢兩款菜式,真係覺得好似品味咗一場美食的旅程。啱啱好嘅相逢,竟然令我嘅胃口都感到驚喜連連。下次一定會再嚟,同老友一齊共度美食時光!
2023-11-28
  • 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁