之前同朋友嚟過呢一間Cafe食晚飯,可惜嗰次冇得燒麵包😭所以今次拉埋男朋友陪我做一日打卡港女🤣呢間Cafe位於美麗華,所以價錢定位都略高,但覺得上次食物質素都唔錯~二人枱坐得舒服,不過張枱偏細🙈叫嘢食嘅時候店員都有問到,張枱比較細,我哋想食邊一樣嘢先,幾貼心😉我哋選擇咗先食pasta~叫咗呢一個培根蛋黃奶油貓耳麵 ($138)😆同佢個名一樣的確好有奶油感🤤而且貓耳麵嘅質感煙靭,係我鍾意食嘅口感~培根有啲厚度,亦唔會太鹹,作為配料十分唔錯~不過份量略少,男士食嘅話應該會唔夠飽🤣之後就到重頭戲,我最想食嘅現烤麵包套餐 ($288)😍呢個套餐係二人份,首先嚟到嘅係甘筍薑湯,我覺得都比我想像中好飲,薑味少少辣,甘筍濃厚同好滑😆之後就會嚟三款麵包,牛角包唔使燒都食得,正常水準冇乜特別~另外兩款麵包可以放上爐燒,我同男朋友都比較鍾意食細塊嗰塊,本身麵包已經有奶油香味,燒到燶燶地更加好食😆另外個朱古力麵包都可以放上去燒,佢同泡芙都係正正常常,唔算好有記憶點~另外我好欣賞佢有三款醬,牛油、忌廉同埋自家製白桃果醬,唔會食嚟食去都咁單調~佢仲俾咗每人一隻溫泉蛋,就咁食又得,點麵包食亦得~呢個餐亦都包咗每人

培根蛋黃奶油貓耳麵

現烤麵包套餐

呢個餐亦都包咗每人兩杯嘢飲,我哋就揀咗抹茶拿鐵,都幾好飲~

終於都圓咗我嘅心願,烤麵包套餐真係好chill😆佢哋上菜速度都比較慢,真係要時間充裕啲先食到🙈🤣
2022-12-10
培根蛋黃奶油貓耳麵