2024-01-30 103 瀏覽
攞到張位坐下,周圍一片嘈雜嘅聲音夾雜住廚房嘅鏗鏘聲,我已經開始期待我嘅Brunch。我哋點咗燒美國春雞配芥末醬,第一啖啖落,雞肉有啲緊實,但係味道啱晒口味,芥末醬嘅鮮味令到成件事情變得好出彩🔥。旁邊嘅沙津鮮嫩,而啲麥包溫暖軟熟,咬落去嘅口感正!美式早餐方面,腸仔啲皮嘩啦啦咁脆,但肉質又保持住嘅多汁,炒蛋滑溜得嚟唔會太油,茄汁豆呢樣啫喱嘢帶點酸甜,刨出一個完美嘅平衡。至於芝士蛋糕就真係有啲失色,味道唔算太突出😕。今日特別好滿足嘅一道係猶太包配Salmon Omelet,簡單嘅配搭但係味道冇咁簡單,適中嘅調味加上彈牙嘅三文魚,香滑嘅蛋皮,啖啖都滿足。點杯特製凍茶為自己降降火,夏日飲萬世,個人覺得佢冰凍得嚟又真係唔會太甜😌,啱晒呢個炎炎夏日。行過來來回回搵食嘅人嘅眼光攞唔走,發覺自己妥妥哋坐喺這個嘈雜嘅小天地入面享受美食,真係一種幸福感。嗰陣,我知道我會返嚟嘅!🍴