餐廳: 樂湯雞麵館 (登龍街)
資訊:

2023-11-06 90 瀏覽
今天約了朋友去銅鑼灣登龍街嘅樂湯雞麵館吃晚飯,這間店強調少糖少鹽,而且所有湯都係原汁原味係唔會落味精嘅,所以去試吓。呢度嘅招牌菜係砂鍋花膠雞湯翅,湯好濃稠,有好多軟滑的花膠,喝的時候感到好有營養價值。煲裡面有半隻雞🐓雞肉煙煙韌韌,鮮甜有雞味,係原汁原味嘅。還有一些群翅,絕不欺場。鮑汁花膠花菇撈公仔麵味道好,公仔麵嘅硬度剛剛好唔會好淋,因為標榜少鹽少糖,雖然花膠冬菇有鮑汁,但係唔會太鹹,好健康。冬菇大而厚,花膠都好o正呀!蟲草花杞子浸翡翠苗健康有益味道清。翡翠苗嫩綠爽口,蟲草花杞子嘅配搭好合適👍🏻👍🏻👍🏻冰凍嘅豆漿口味非常濃郁,微甜,好合我哋嘅口味。今日雖然係星期一,晚上樂湯雞坐滿了客人,證明係一間好受街坊歡迎的飯店。

冰凍嘅豆漿口味非常濃郁,微甜,好合我哋嘅口味。

• 蟲草花杞子浸翡翠苗
  • 砂鍋花膠雞湯翅