2013-01-04 12 瀏覽
第一次食Mexican dishes, 好開心Mr. Taco Truck令我對Mexican dishes有一個好好的first impression Mexican大廚一見到我地, 好熱情咁問我地¿Cómo estás? (意即: How are you?) 通常我地會答'Bien' (好) / 'Muy bien' (非常好) 叫左Mexican肉桂米漿(Horchata), 好香肉桂味, 幾甜, 幾特別我啲friend就叫左Mexican洛神花茶(Jamaica), 佢地話好似酸梅湯, 好開胃餐前小菜, salsa好香好開胃亦可沾啲斑豆蓉, 好健康!夾餅加埋3款salsa可更加帶出豬肉的惹味這是烤豬肉和香汁豬肉另有燒汁雞髀肉和燒牛肉粒選擇枱面夠大可擺晒所有食物但坐就有少少迫唔緊要熱鬧啲依個係Mexican紅莎莎醬雞肉焗芝士卷啖啖肉, 酸忌廉可以清一清喉嚨, 又可以帶出雞肉絲的好惹味依個手撕雞捲大廚親手整, 超級好味啲雞肉撕得好好, 每條都差不多粗幼個醬調得好好大廚話要連埋啲生菜蕃茄食果然好refreshing!! 正粟米糕好香好鬆軟(亦好飽)好啲似馬拉糕但更香甜更濕潤焦糖布丁.

Tortilla Chips with Salsa
餐前小菜, salsa好香好開胃

亦可沾啲斑豆蓉, 好健康!
Carnitas

唔緊要
熱鬧啲
Chicken Enchilada Salsa Roja
依個係Mexican紅莎莎醬雞肉焗芝士卷
啖啖肉, 酸忌廉可以清一清喉嚨, 又可以帶出雞肉絲的好惹味
Tinga de Pollo
依個手撕雞捲大廚親手整, 超級好味

啲雞肉撕得好好, 每條都差不多粗幼
個醬調得好好
大廚話要連埋啲生菜蕃茄食
果然好refreshing!! 正
Pan de Elote
粟米糕好香好鬆軟(亦好飽)
好啲似馬拉糕但更香甜更濕潤
Mexican Flan
焦糖布丁...... 超正!!!!!

好滑好香好甜(食完心更甜)

係一個完美的dinner end!!!!

好開心好滿足!!
2012-12-28
Tortilla Chips with Salsa