今日就嚟夠晒直白,同大家一齊嚟轉轉呢間專賣台灣小食同飲品嘅地方,講吓我飲個椰汁紫米小芋圓鮮奶嘅心得。揼一揼眼,頭先叫嗰杯嚟到手,嗰份點綴住珍珠嘅色彩真係搶鏡到不得了👀!飲一啖,那個濃濃嘅奶香啊,撲鼻而來,簡直係香得嚟犯規。紫米啲口感QQ,一啖紫米一啖芋圓,香滑得嚟又有啖啖飽肚嘅感覺,真係飲一杯已經滿足到唔洗食晚飯!轉頭再嚟個台式小食,唔使講多,香酥魷魚鬚直頭係脆到出聲,入口即溶,鮮嘅唔得了👌。跟住同撈埋嗰酥炸杏鮑菇,外皮脆得嚟品咬落去有勁,同酥脆鮮美味道,真係完美匹配。食嘅時候,你完全唔會掛住其他嘢,成個世界就只得你同埋面前嘅美食。呢度嘅食物真係做得好夠水準,好正喎!嚟到呢度,簡直就係一場味蕾嘅party,每一款食物都盡顯精湛工藝同鮮明特色,絕對值得推介嚟個台灣味道嘅旅行!🥂🥢🍜