2023-12-28 16 瀏覽
熱辣辣嘅正宗叻沙,真係溫暖我嘅心靈同胃口啊🍜!湯頭香濃得嚟唔會過於辣口,椰香撲鼻,咁濃咁滑嘅感覺,簡直係惹味到不得了。啲粉麵别有一番風味,同傳統油米粉有少少不同,質地柔滑,十足爽口👍。雖然話,啲粉吸味能力一般,但佢哋本身嘅幼滑質感都足夠滿足。料真係大方,有半隻滑溜溜嘅雞蛋、出汁嘅油豆腐、新鮮滿足嘅魚片,再配上那厚味嘅青口同晶瑩剔透嘅蝦。講真,每樣嘢都好夾,互相嘅味道唔會搶戲,反而係齊齊提升整體口感,真係砌得好滙。湯底中嘅熟獅蚶,你要還真係可以試吓個鮮味,但記得呢個獨特口味唔係人人都接受得到,我就頂唔順啲腥味,但總體嚟講,仲是勁正😌!雖然份量唔算太剛好,但味道好夠晒分量,令人食落好有滿足感。下次大概都會揀呢間略帶椰香嘅小天地,再黎個暖笠笠嘅午飯。講真,成間廳堂嘅味道,都係好值得推介。