2021-05-09 1447 瀏覽
每次去花墟買花,最後總會行落去超群.兒時最多接觸嘅西餅店,就係超群,果種牛油味成為兒時回憶,所以知道太子有分店,繼續支持落去幫襯.由於雞蛋仔唔係我杯茶,又多人排隊買,再加上雞批出色,所以每次最少買兩個.雞批最出色在於佢嘅外層,食過不少雞批,外層總係入哂氣潮哂,唔夠乾身唔夠脆,食落好胡口,超群嘅外層,入口夠乾身,甚至有種食曲奇餅嘅感覺,所以即使價錢唔平,但都無阻繼續幫襯.雞批餡料足,無偷工減料,滿分.可惜蛋撻無提供我中意嘅酥皮,但老婆中意牛油皮,所以買多個俾佢,最驚訝係,老婆放工返屋企食,已經係三個鐘后嘅事,個蛋撻蛋醬部份完美無下陷仍然飽滿,唔似其他餅店嘅蛋撻,轉頭中間已經出現裂痕下陷,讚!總覺得超群D蛋撻比較大個D,可能係我錯覺吧!
每次去花墟買花,最後總會行落去超群.
雞批餡料足,無偷工減料,滿分.
總覺得超群D蛋撻比較大個D,可能係我錯覺吧!

外賣自取
  • 雞批