2023-12-23 188 瀏覽
拉開餐廳門,一股清新蔬菜香氣撲鼻。今次試嘅係日式咖喱吉列豬扒意大利飯同埋Impossible cheese burger,配搭飽滿番薯條,真係令人期待!😊咖喱意大利飯嚟嘅時候,嗰香味真係撩撥哂味蕾。咖喱香濃又唔會太辛辣,意大利飯煮到啱啱好,咬落去Q彈得嚟又吸晒咖喱嘅香味。吉列豬扒外脆裏嫩,植物肉製嘅質感真係同真豬扒好接近,食落去毫無負擔。至於嗰Impossible burger,漢堡餅焗得啱啱好,里頭嘅素肉漢堡匙口嚟真係想唔到係純素嘅。番薯條外脆內軟,咬落係種幸福嘅口感。😋啲熱茶都幾好飲,幫助沖走口腔裏頭嘅油膩,完美咁為呢場素食大餐畫上句號。雖然平日夜晚餐廳川流不息,但係職員都保持咗笑容同熱情,感覺真係好貼心。喺呢啲細節入面,我真係感受到餐廳希望每位食客都有賓至如歸嘅用餐體驗。🍽️總括來講,呢間餐廳係一個唔錯嘅素食選擇。食物質素高,份量足,味道又正!絕對係個可以令你舒心享用嘅好地方。哂口水、心滿意足,下次再見喇!👋🏼