2018-06-02 4190 瀏覽
每到糧尾大家出黎食飯總想以經濟行先, 但又乜都想食d, 好彩比我搵到間可以一次過滿足晒朋友需要既餐廳!! 呢度二百幾三百蚊, 又有鮑蔘翅肚, 又有刺身, 又有雞煲, 仲有埋打邊爐, 而且啤酒同飲品任飲的, 真係唔係甘多地方可以一次過食到甘多元化既野食呀~~呢度既醬料都好多選擇, 重點係無另外收費的~~呢個紅燒花膠翅都算足料, 非常鮮甜~ 掌上明珠併溏心靚鮑魚賣相都唔錯, 雖然不是什麼名貴鮑魚, 但口感都不錯都幾彈牙~~五色刺色有赤蝦, 帆立貝, 三文魚, 希靈魚同北寄貝, 望落色澤都幾靚同幾新鮮, 食落都鮮甜同肥美, 始終不是日式餐廳, 算係甘呀~~ 之後送來雞煲, 由於唔食芫茜蔥既關係, 所以全走了!! 雞件數唔算太多, 肉質唔算太滑但勝在幾入味, 食落好惹味呀~~ 安格斯肥牛不過不失啦~~打邊爐主角一定係海鮮併盤呀!! 有蝦, 蠔, 貴妃蚌, 大蜆同象拔蚌, 每樣都好新鮮, 特別係貴妃蚌又夠大隻, 肉質夠鮮甜同彈牙, 真係想食多一盤呀~~我地揀左藥膳養參湯底併杏汁豬肺湯底, 雙併湯底另加HK$30, 兩個湯底都好足料呀!! 藥膳養參湯底傳出陣陣藥材味, 飲落藥材味道好濃郁, 而杏汁

呢度既醬料都好多選擇, 重點係無另外收費的~~

紅燒花膠翅

呢個紅燒花膠翅都算足料, 非常鮮甜~

掌上明珠併溏心靚鮑魚

五色刺身併盤

雞煲

安格斯肥牛

安格斯肥牛不過不失啦~~

海鮮併盤

藥膳養參湯底併杏汁豬肺湯底

我地揀左藥膳養參湯底併杏汁豬肺湯底, 雙併湯底另加HK$30, 兩個湯底都好足料呀!! 藥膳養參湯底傳出陣陣藥材味, 飲落藥材味道好濃郁, 而杏汁豬肺湯底既豬肺都好好食, 湯底好清甜~~

除套餐以外既仲可以無限追加指定配料, 其實食晒套餐既野, 都飽左七七八八, 所以只追加左蝦, 魚皮同菜, 我都估唔到蝦都可以無限追加, 正呀~~

啤酒同飲品任飲, 加埋雪糕又任食, 真係唔肥就難呀!!
紅燒花膠翅
掌上明珠併溏心靚鮑魚