話說哩間餐廳上晒報紙又上埋東張西望,仲要係$40放題任食,見到平緊係要試試啦!去到門口竟然冇人排隊,心諗會唔會又中伏?但山長水遠黎到緊係要食下啦,唔係浪費埋車錢。入到去,有個女侍應都幾殷勤招待我地,講解$40放題有d咩食(因為有款$20放題)。事不疑遲,得一粒鐘時間食,當然要爭分奪秒落order啦!一黎唔敢叫咁多住,叫左2碟西多士,1碟薯條,2碟咖哩角,2個豬柳漢堡先。點知一俾張單個老細,佢同我地講只可以落一次單!一次?我第一次黎哩間餐廳咋!完全唔清楚d分量係點,嗌得太多又食唔晒嗌得太少又唔飽,最後決定再要多2個焗飯同2份飛碟算。重點黎啦!!一俾啲單個老細,就好似踩親佢條尾咁,大大聲用埋啲悔氣態度讀晒你嗌左啲咩出黎(因個廚房對實出面啲枱,而個老細係負責煮野)荒死全唔世界唔知咁 仲要自己一路煮一路不停口翕翕咁講:食唔晒要每碟收返$20架!(注意:係不停不停地講)我都係想安安落落食餐放題姐,但完全係疲勞轟炸囉。加上你個女侍應一早已經講解左俾我地聽食唔晒要每碟收返$20,我地好清楚、好明白啦。唔講仲以為個老細就快蝕錢蝕到出現問題(講下笑)。終於有野食黎啦!好多熱辣辣既西多士同雞翼,味道都唔錯

事不疑遲,得一粒鐘時間食,當然要爭分奪秒落order啦!
點知一俾張單個老細,佢同我地講只可以落一次單!一次?

我都係想安安落落食餐放題姐,但完全係疲勞轟炸囉。
唔講仲以為個老細就快蝕錢蝕到出現問題(講下笑
)。

終於有野食黎啦!好多熱辣辣既西多士同雞翼,味道都唔錯,但老實講呢啲好難整得難食既。
其他的咖哩角、飛碟同豬柳漢堡都不過不失。最恐怖先係個薯條焗飯

首先,個薯條鹹到好似落左成樽鹽咁,你係會見到成碟薯條都係閃下閃下既鹽粒,食左幾條已經再食唔到要放棄。

之後到個焗飯,第一啖食落去竟然有粟味!
有怪味呀大佬唔係鹹咁簡單,食晒會肚痾架!
咁緊係同老細講唔要個焗飯啦!呢一刻我好肯定老細真係蝕到有病,佢大大聲話:有怪味?點會呢?我要試下先得!試完佢竟然話:飯有飯味,蛋有蛋香,完全冇問題!omg佢已經病到連個飯粟左都唔知啦!!佢再嬲嬲地串我地:哦.......係你地食唔晒唔想要咋!
當我肯定左老細真係蝕錢蝕到有問題既時候,我地都唔敢再惹佢,拿拿聲食晒所有唔知會唔會肚痾既食物,只想盡快離開肥嘟嘟茶餐廳。cry