2021-11-04 108 瀏覽
朋友話備長星期五六日好難book,今次自製holiday mood 我哋平日晚餐去食,七點到但都8成full house.燒白鱔-突登影側面,超厚超肥美的白鱔!要分開兩啖先食得哂-魚皮非常薄脆,連肉咬落好有層次燒牛舌-亦係非常厚切,三舊都同樣地厚-好juicy 一啲都唔乾,師傅燒攻了得!荔枝豬肉卷-清甜的荔枝加上燒得香口的豚肉,非常撘的組合。每次居酒屋必點!自家製免治雞肉捧-燒到微焦,好香雞油雞肉味-沾住日本生雞蛋食,有另一番風味明太子雞翼-燒到外面香口但內裏仲鎖住到雞肉汁,配埋微鹹微辣的明太子,大滿足!燒蠔-有幾種口味,姐同朋友揀左一蟹籽一味噌-味噌味濃,第一次配蠔食,幾特別的食法-蟹籽呢款有驚喜,裏面有蟹柳絲同忌廉,仲有上面一大匙的蟹籽,襯上主角蠔海鮮味好重溫泉蛋牛油果沙律-每樣食材都好新鮮,牛油果份量多,加上大量麻醬,好清新好健康

燒白鱔
-突登影側面,超厚超肥美的白鱔!要分開兩啖先食得哂
-魚皮非常薄脆,連肉咬落好有層次
燒白鱔

燒牛舌
-亦係非常厚切,三舊都同樣地厚
-好juicy 一啲都唔乾,師傅燒攻了得!
燒牛舌

荔枝豬肉卷
荔枝豬肉卷

自家製免治雞肉捧
-燒到微焦,好香雞油雞肉味
-沾住日本生雞蛋食,有另一番風味
自家製免治雞肉捧

明太子雞翼
明太子雞翼

燒蠔
-有幾種口味,姐同朋友揀左一蟹籽一味噌
-味噌味濃,第一次配蠔食,幾特別的食法
燒蠔

溫泉蛋牛油果沙律