2015-07-25 1345 瀏覽
環境總算Okay清幽恬靜,係舒服嘅!上海菜南小館,裝修夠新潮(有啲韓風),店內環境有種清幽的感覺,白式、綠色、木紋、木椅、金茶壺、白瓷磚枱、門口放置隨和色系的蔬菜,一個個木箱陳列著,環境氛圍使你放鬆休閒地食個下午茶(好似,因為只要人多了,咩都玩完,大殺風景。)雖然哩種風格嘅裝橫...近期成日見到,但係南小館,總有清幽恬靜的感覺,彷彿置身於自然之中(雖然係用裝修堆出嚟嘅假象)。細食族下午茶至於食物,本人非常喜愛!皆因佢細細碟,輕食咪幾好!今次下午茶時間去,冇咁多人呀!點了一個上海四式拼盤、一份下午荼,包括一碗擔擔麵、一杯五穀薏米水,仲有桂花蜜拉糕,好抵呀!38元!!如果你係細胃呢,就啱晒!南小館四小拼:口水川雞/馬蘭豆腐/花雕白雞/涼拌彩絲細食族上海風味四小併,我最愛呀!!!68元食四款!心形馬蘭豆腐好趣緻,菜同豆腐都砌到好細粒,容易入口啊!擔擔麵。五穀薏米水。大讚,認真係女士恩物,去濕毒呀!其實都市人都要飲吓,飲完冇咁攰㗎!桂花蜜拉糕。下午茶餐只係$38,好抵!有埋甜品。我就夠晒飽啦!
環境總算Okay
清幽恬靜,係舒服嘅!

細食族下午茶
五穀薏米水
五穀薏米水。
桂花蜜拉糕
桂花蜜拉糕。
下午茶餐只係$38,好抵!有埋甜品。我就夠晒飽啦!
題外話/補充資料: 杯茶真係大讚,麥味好香濃的一杯茶!好鍾意!
2015-07-22
南小館四小拼