2019-05-28 141 瀏覽
成日都話要Green diet,就試下素食今次簡左呢個,望落簡簡單單,舒舒服服。入面環境用淺藍同白色,淡淡地既顏色,都幾岩打卡😌不過地方唔大,枱既數目唔算多,一到1900呢d時間都幾爆場。不過枱與枱之間有空間,唔會好迫既感覺。我同友人就點左一人一杯鮮榨果汁:1.紅石榴蘋果汁🍎2.Vita-C 奇異果汁🥝2隻一飲就知道無加糖,好味道,仲咬到細細粒既果肉,2杯之下我比較中意Vita-C 因為入面有齊我中意既奇異果、香橙、檸檬、香蕉。之後,叫左個沙律🥗3.華都夫薯仔松子冰菜沙律入面有蘋果、薯仔、松子、提子干、冰菜,2-3個人食岩岩好,沙律唔會太凍,汁唔會太多太甜,配搭岩岩好。我地好中意食沙嗲一見到呢味4.沙嗲猴菇豆卷串燒配薄餅我一定要嗌啦,黎到熱辣辣好正,望落真係好似肉串咁,不過menu寫就微辣。我就食得辣就唔覺得辣。5.酥炸腐皮卷我覺得望落好似釀雞翼咁既樣,一咬落去就食到好多層腐皮卷,好好咬,好正。6.鹽酥靈芝菇我去親台灣夜市一定會叫炸菇,呢味菜有個種感覺,係我下次一定會encore,又熱又香加埋d葉真係好正。7. 伯爵紅茶千層班戟陣cream同埋個皮好滑,同埋唔係香精味,係好真既伯爵茶味
成日都話要Green diet,就試下素食
今次簡左呢個,望落簡簡單單,舒舒服服。

入面環境用淺藍同白色,淡淡地既顏色,都幾岩打卡😌

不過枱與枱之間有空間,唔會好迫既感覺。

我同友人就點左一人一杯鮮榨果汁:
1.紅石榴蘋果汁🍎
2.Vita-C 奇異果汁🥝

之後,叫左個沙律🥗
3.華都夫薯仔松子冰菜沙律

我地好中意食沙嗲一見到呢味
4.沙嗲猴菇豆卷串燒配薄餅

5.酥炸腐皮卷
我覺得望落好似釀雞翼咁既樣,
一咬落去就食到好多層腐皮卷,好好咬,好正。

6.鹽酥靈芝菇

7. 伯爵紅茶千層班戟
陣cream同埋個皮好滑,同埋唔係香精味,係好真既伯爵茶味😋

8.赤莓紅蓮
就係一個cream tart上面有士多啤梨,呢個清清地🍓

鮮榨果汁
華都夫薯仔松子冰菜沙律