2011-08-18 167 瀏覽
細路生日,當然又要乘機搵埋家人食番餐,揀名豪,純粹地點就腳,就晌屋企人對面,否則就行落啲嘅多彩。最緊要地點方便,環境舒服,咁就已經OK,名豪已合格有餘。講到食物質素,佢唔係差,亦唔係好,完全屬於雀局小菜、街坊水準。不過,同我屋企人食飯有樣好,佢哋真係對食物無要求,要佢哋點菜慘過打靶,問佢哋食乜都係嗰句:「是但啦」,再問依樣好唔好,簡單嘅回覆:「無所謂」,故此,穩陣起見,甚少試新嘢,都係叫大路餸菜啱佢哋!星期一至五,名豪有個四餸一湯晚飯精選套餐,賣$228,都幾OK喎!湯羮四揀一,燒味又係四揀一,海鮮類同樣四揀一,而精美小菜就晌30款裡面揀2款,所以,都叫四餸一湯,覺得都幾抵食。因為細佬生日,想大家食得豐富啲,就加多個蒸元貝,晚市三大優惠之一,半打計都係賣$38咋,白飯另計,再加埋茶芥$10位,酸菜$10,四百唔使,算實實際際咁啦。粟米魚肚羮例窩上,幾夠份量,足有6-7碗。雖然只係話加咗魚肚嘅粟米湯,但都唔馬虎,稀杰度適中,魚肚發得夠透,又無腥味,唔錯喎!脆皮燒腩仔都係例牌份量,斬得細細件,一啖一件,外皮脆卜卜,腩肉肥瘦相間,而且肥肉佔得唔多,甘香唔油膩,啱使佢哋。豉汁蒸黃鱲倉我估依家晌
,再問依樣好唔好,簡單嘅回覆:「無所謂」
,故此,穩陣起見,甚少試新嘢,都係叫大路餸菜啱佢哋
街坊酒家,邊食邊追劇集!
精選套餐
晚飯三大優惠資料
粟米魚肚羮
脆皮燒腩仔

豉汁蒸黃鱲倉
我估依家晌街市買條黃鱲倉都唔平,而豉汁蒸魚永遠都咁好食。魚肉稍為蒸得有少少實,但味道解甜搭番夠。
菠蘿生炒骨
精美小菜之一,貪佢醒胃兼好送飯,生炒骨酸得嚟唔嗆喉,而且外層粉漿又唔算厚,水準平穩之作。
鮑魚菇扒時蔬
指定動作,咁多肉,點都要搵番個「菜」嚟「鄧番勻」,依個勝在咁多「淨菜」中最清淡。鮑魚菇食落又幾有鮑魚口感,滿足吓自己扮食貴嘢。
金銀蒜絲蒸元貝

都睇出幾厚肉,落得重手嘅生熟蒜粒,的確惹味,底下嘅粉絲同金菇又索晒汁,$38真係抵到暈。
成個場嘅客都係街坊咁款,幾個小菜,邊食邊追劇集,同啲伙計打牙骹,吹吓水,好似當正晌自己屋企食飯咁,好一個街坊飯堂呀!
生日
精選套餐