2017-10-26 123 瀏覽
同男友紀念日今次就簡左元朗呢間西餐廳因為見佢係openrice既元朗區都幾高排名,應該唔會出事位置係元朗鬧市,都方便易搵。周未既lunch時間唔算好多人,開頭以為咁高排名一定要排隊。不過夜晚去最好就book定,因為坐低左一陣,餐廳又滿坐了餐廳menu都算多野食,叫左兩個lunch set ,兩個人最後埋單都係二百幾蚊,好抵食餐包係我最愛既牛角包,唔大份做餐包剛剛好,熱啦啦,好香牛油味,連餐包都用心製作餐湯一點也不馬虎,用新鮮蘑菇打磨而成,唔係一般既罐頭湯配上香草 好好飲黑毛豬沙律 好開胃配酸酸甜甜既沙律醬 同黑毛豬味道都好夾清新之選 呢個水牛城雞翼d醬汁好特別,好點像BBQ醬既口味,但又比BBQ醬更以味,不太懂形容 總之就好味我自己就叫左菠菜芝士龍利柳焗意粉,整體都幾好,好香滑,不過就焗得唔夠耐,耐d相信d汁會收得好d男友點既呢個煙肉長通粉就好有水準濃濃既忌廉煙肉味,想食完再食,有自己獨特既味道最最期待係呢個椰子雪糕, 賣相特別,味道一流,好高評價既雪糕仲細心到用冰凍住個雪糕同匙🥄,保持雪糕既口感值得一贊最開心既係,服務員態度都好好下次會帶埋屋企人試下個晚餐
同男友紀念日今次就簡左元朗呢間西餐廳

因為見佢係openrice既元朗區都幾高排名,應該唔會出事
位置係元朗鬧市,都方便易搵。

餐包

蘑菇餐湯

餐湯一點也不馬虎,用新鮮蘑菇打磨而成,唔係一般既罐頭湯
配上香草 好好飲

水牛城雞翼

菠菜芝士龍利柳焗意粉

煙肉長條通粉

男友點既呢個煙肉長通粉就好有水準

濃濃既忌廉煙肉味,想食完再食,有自己獨特既味道
椰子雪糕

最最期待係呢個椰子雪糕, 賣相特別,
味道一流,好高評價既雪糕

仲細心到用冰凍住個雪糕同匙🥄,
保持雪糕既口感
值得一贊

最開心既係,服務員態度都好好

下次會帶埋屋企人試下個晚餐
餐包