係沙田有間人氣高嘅日式麵屋(KOKORO TOKYO MAZESOBA麺屋)+ 抹茶手作茶飲(KOKORO NOMIMONO)集合於一店。今次我們去這裡本想食個輕便下午茶,點知食完飽到連晚餐都不用食。知道他們家麵好出色,但我都想食試試丼。首先叫了兩個迷你丼和小食1️⃣炸雞迷你丼雞肉很嫩口,炸得好爽身,無厚炸粉的情況。和紫菜絲+沙醬+流心蛋混在一齊好開胃,食了一口又一口!2️⃣叉燒迷你丼燒得香香的叉燒,滲有點炭燒味,不太想太快食完叉燒,所以就一小口一小口同紫菜絲+流心蛋混在一齊食。3️⃣雞皮餃子 (4隻)熱辣辣,即叫即炸🔥整塊炸得香脆脆的雞皮包住雞肉,啖啖脆脆口,好惹味😋最後當然要叫他們家的甜品套餐 🍨抹茶甜品套餐(包2杯抹茶拿鐵)有件份量十足足料芝士蛋糕、香濃抹茶雪糕、抹茶/抹茶紅豆果子。佢任何抹茶甜品和茶飲都好讚!店員話係全有機材料,天然無添加,日本直送。

知道他們家麵好出色,但我都想食試試丼。

首先叫了兩個迷你丼和小食

1️⃣炸雞迷你丼

2️⃣叉燒迷你丼

3️⃣雞皮餃子 (4隻)
熱辣辣,即叫即炸🔥
整塊炸得香脆脆的雞皮包住雞肉,啖啖脆脆口,好惹味😋

最後當然要叫他們家的甜品套餐

🍨抹茶甜品套餐(包2杯抹茶拿鐵)

2024-04-28
  • 雞皮餃子