2020-04-08 533 瀏覽
番工番到好嬲,不停訓練我EQ,要食番一頓精緻既omakase下下火ε٩(๑> ₃ <)۶з前菜:炸松葉蟹、赤貝群邊、豆乳豆腐,松葉蟹沾滿彩色粒粒,啖啖肉,赤貝群邊包住蘿蔔,好爽口呢 . -赤身冷物,赤身上有白色准山醬同松子仁  -油煮八爪魚 -安康魚肝,味道較濃郁,口感細嫩 . 刺身: 石鯛、拖羅、針魚、平貝、北奇貝,石鯛口感細膩帶靱感,拖羅肥美,北奇貝鮮甜,幾有咬口 . (✪ω✪)蟹肉道明治,係蟹肉糯米飯,啖啖蟹肉絲,而且蟹味濃郁,配住糯米飯食,可以中和蟹肉嘅咸香 (๑´ㅂ`๑)-天婦羅:紫蘇葉花竹蝦、鮑魚、錐魚,炸粉好薄,天婦羅香口又唔油膩,花竹蝦大隻夠爽口,鮑魚都好鮮甜 .-壽司:春魚壽司、海膽壽司好creamy,入口即溶,入面仲有啲魷魚粒粒(´▽`ʃ♡ƪ)-飲番一杯熱抹茶清新口腔,又可以暖暖胃 .-甜品:有杏仁布甸、蘋果、蜜瓜, 蜜瓜又多汁又甜 . 除左omakase set,我地都單點左啲野食(❛◡❛✿)牛肉薄燒,牛肉肉味濃,肉仲好嫩呢,入面包住啲蔬菜,口感豐富 .油甘汁煮魚頭,醬油甜甜地,好惹味٩(。・ω・。)و蝦餅飯,天婦羅蝦餅蝦餅又香又脆,有蝦,粟米等
-赤身冷物,赤身上有白色准山醬同松子仁
-油煮八爪魚
-安康魚肝,味道較濃郁,口感細嫩 .

-飲番一杯熱抹茶清新口腔,又可以暖暖胃 .

-甜品:有杏仁布甸、蘋果、蜜瓜, 蜜瓜又多汁又甜 .

除左omakase set,我地都單點左啲野食(❛◡❛✿)
油甘汁煮魚頭,醬油甜甜地,好惹味٩(。・ω・。)و
蝦餅飯,天婦羅蝦餅蝦餅又香又脆,有蝦,粟米等,加埋流心蛋撈住飯一齊食,好味呀(๑ơ ₃ ơ)♥

岩浪天扶良日本料理
地址;銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心9樓