2024-02-16 479 瀏覽
放假同朋友去食個lunch,傾下計,catch up一下。我地揀左間坐得舒服嘅餐廳,慢慢食,慢慢傾。.依度嘅點心好精緻呀!.魚子醬賽螃蟹餃🦀隻餃有滿滿嘅賽螃蟹,相對清淡,配上面頭嘅魚子醬,帶少少咸香,無論賣相同味道都唔錯。.手磨紅米腸粉🦐紅米腸粉入面包住脆脆嘅蝦卷,外滑內脆,入面嘅脆皮無被腸粉整到冧,就知佢係即叫即做,保證新鮮。入面嘅蝦亦相當爽脆。.金腿蘿蔔千絲酥🥟依個我個人好喜歡,外面嘅千層酥好鬆化,入面有好多蘿蔔粗條呀!又juicy,熱辣辣,千絲酥下面仲有少少芝麻香,好好味呀!.花膠珍珠雞個珍珠雞外形上已經好吸精,一打開,隻珍珠雞好靚,飯粒係粒粒分明,唔係爛pat pat,係有質素嘅珍珠雞。帶有淡淡嘅荷葉香,食到中間就夾到一件完整嘅花膠,好有誠意呀。.高湯海參灌湯餃🥟我地都期待嘅灌湯餃隆重登場!好大隻呀,仲有一隻海參仔,口感係爽脆嘅。打開隻餃,入面有好多料,有豬肉,有蝦,隻蝦仲係脆嘅,個高湯同灌湯餃完美配合,我地都好欣賞😍

依度嘅點心好精緻呀!
魚子醬賽螃蟹餃🦀

手磨紅米腸粉🦐