2024-01-22 518 瀏覽
今日嚟到呢間食堂,一試佢嘅招牌潮州粉麵,真係滿足到我嘅饞嘴!首先揭底嘅豬什粉麵,真係物超所值,份量嚟講,真係得嚟不得了。豬肺滑嘟嘟嘅,凍落水夠晒有彈性;至於豬心呢,細膩得嚟又保留到啲嚼勁,順滑得滯!配料方面,魚蛋彈牙,墨魚丸鮮美搶鏡,咬落去每一啖都令人滿足。湯底幽幽地散發出潮州傳統嘅鮮香,清甜得嚟層次分明,一啖下肚,真係感到心頭一暖。無論你係粉絲,定係湯迷,一定會讚好嘅。店裡面都有提供唔少選擇,從鮮牛肉粉麵到豬潤,都係一試難以忘懷。落單又快捷,最正係食物一上枱,賣相係真係滿滿嘅誘惑,令人見到就不禁口水直流。雖然地方唔太大,但係好似我呢啲真食客,專程去嘅都係緊係食物本身。真係要讚一讚,係樸實無華但品質保證,適合嗜好潮味嘅你!🍲👍🏻💫