最近行過留意呢間舖頭新開,仲成日都坐滿人!就心郁郁想試😼食完都明點解咁受街坊歡迎🤣首先是巨人set,有兩碗主食和兩款小食,感覺非常之抵食😂😂首先有海南雞飯,雞肉非常嫩!而且配上油飯和醬汁,油飯用佐珍珠米~兩款醬汁更增添海南雞既風味😚讓我一口接一口地吃。讓我回想起在東南亞旅遊時品嚐的美食。第二款主食係冬陰公魚蛋河🥘河粉柔軟,搭配上湯底的味道非常濃郁,雖然係主食之一但有好大個麵底!而且魚蛋彈牙,令整道菜既口感更加豐富🥰以小食方面都有七至八款小食可以揀~我揀咗炸鮮奶和雞軟骨,兩樣都幾好食不過不失朋友嗌咗第二set~安格斯船湯河🍜我本身都幾中意食牛,呢份船麵滿足到我。牛小排味濃,口感軟嫩,同時湯底相當濃郁👍推介係小食方面,我嗌佐炸廣島蠔和蝦餅,炸廣島蠔的外皮酥脆,內裡的蠔肉鮮嫩多汁😼蝦餅味道鮮美,口感非常豐富!最後是燒豬頸肉🐷肉質非常嫩,而且燒得非常入味,每一口都讓我感到非常滿足。豬肉的油脂也非常適中~搭配調味食落都好開胃!在飲品方面,我品嚐了班蘭椰奶特飲和泰式奶茶。椰奶的味道非常香濃,而且加入了班蘭葉的味道,讓味道更加豐富。而泰式奶茶嗌咗小冰相對會比較甜~多冰應該會啱啱好👍總的來說,呢間

首先是巨人set,有兩碗主食和兩款小食,感覺非常之抵食😂😂

總的來說,呢間餐廳俾我感覺價錢非常實惠!味道亦都相當唔錯😋如果你是一個東南亞風味菜的愛好者,那麼滿屋絕對值得一試。