呢間舖係一個屋苑嘅細商場入面,相信唔係住戶好少去呢個位。叫左1.凍腐竹白果芋圓加愛玉2.水果荔枝茶3.綠茶蒟蒻多多加寒天粒粒水果荔枝茶,唔係我飲嘅,所以no comment,但都見有生果,算係足料。綠茶多多,少少茶味夠晒多多味,不過佢default加蒟蒻,啲蒟蒻好鬼甜。腐竹白果芋圓加愛玉,呢個超驚喜!香港好多糖水舖話自己出名腐竹糖水,但我真係食過好多間,好多稀到不得了,得陣糖味,白果又少。我自己都會煲腐竹糖水,係會落好多腐竹去煲,所以市面上都無邊間我覺得合格。呢間真係掂,杰身,重腐竹味,又唔會太甜,而且白果超多無苦味,佢開半唔係碎上,有啲糖水舖係碎上。芋圓見佢都算係自家推介,算係咁,食到芋頭南瓜綠茶味,口感煙韌唔死實,但好出色又未算,中上。支持小店,又係可以encore。
呢間舖係一個屋苑嘅細商場入面,相信唔係住戶好少去呢個位。

叫左
1.凍腐竹白果芋圓加愛玉
2.水果荔枝茶
3.綠茶蒟蒻多多加寒天粒粒

支持小店,又係可以encore。

外賣自取