2009-01-12 28 瀏覽
唔好以為筲箕灣東大街淨係得安利好食, 其實仲隱藏左好多好多美食ga. 恆河咖喱屋就係其中一間令人食過返尋味的舗頭.平日lunch黎食, 唔好諗住一定有位, 其實都幾爆ga. 所以我同阿細1點半後先到, 避開人潮,叫左兩個lunch set, 一個係咖哩牛仔腩跟飯, 一個係羊腩跟油蘇餅 (要加$8). 可能因為lunch太多人黎食飯, 竟然唔夠冰 for凍飲!! 我地兩個人只可以叫到一杯凍奶茶, 另一杯已經冇冰.....唔通食咖哩飲熱野?? 好彩仲有可樂, 係凍既....先黎一個餐湯, 其實唔知佢係咩湯, 因為淨係飲到pepper味.咖哩到!! 個牛有少少"un", 但係個羊超腍, 勁好食!! 個咖哩order左小辣, 對我地黎講剛剛好. 最要讚既係油蘇餅, 點咖哩食最夾, 我真係好鍾意呀, 而家諗起都想食呢!

兩樣都好味
最最最最好食