2012-01-31 2 瀏覽
一行11有大人有細路 諗住開開心心新年食餐飯, 其中一個話黎過食幾次都幾ok, 所以都諗住唔會太差waiter d態度差到爆, 叫又扮聽唔到, 問佢拎支筆想點菜又唔理, 友人去左身後面果個station仔拎支筆又仆到去話唔好搞d筆,戀知就差到冇人有魚生都叫幾新鮮既一開頭tick 魚生同sushi 黎得好快, 點知黎既過半數壽司都冇叫既, 黎左成3,4 盤都冇人叫過既最離譜係黎左廿幾件無離頭張叫菜單都冇既 "青瓜絲壽司" 9唔搭8到呢好辛苦咁食完一轉壽司之後, 就叫第2 D 野食, 串燒之類等左差唔多半個鐘都未到, 問個waiter 佢話吹吹, 點知過幾分鐘又黑晒面又同我地講不如塡過, d單應該唔見晒fill過晒之後等左一大輪, finally 黎果d野都唔係黎齊(不過都預左喇)食完一輪又再叫過, 又等左一輪, 等等下,原來仲有半個鐘夠鐘, 個waiter又黑口面話last order 仲有冇野叫, 友人話上一單都未到好難落last order個waiter 又同我地講話不如又cancel晒佢再fill過俾佢dessert晒係得mini 雀巣雪糕, 仲要勁衰只可fil單一次, 搞到都唔係

戀知就差到冇人有

魚生都叫幾新鮮既
一開頭tick 魚生同sushi 黎得好快,
點知黎既過半數壽司都冇叫既, 黎左成3,4 盤都冇人叫過既

好辛苦咁食完一轉壽司之後, 就叫第2 D 野食, 串燒之類

dessert晒係得mini 雀巣雪糕, 仲要勁衰只可fil單一次, 搞到都唔係個個叫得切

仲有成20分鐘先夠鐘, last order d 野都未到已經迫人簽卡俾錢

早收錢都算喇, last order d野 係last 15 分鐘 finally 到左,
(當時仲有10分鐘左右,都未食晒 又有waiter黑面咁行埋黎話要我地交台, 因為已經 “夠鐘" 喎!!

去一次都多!!!!!!

2012-01-29