2015-06-06 894 瀏覽
呢間係天后都開左一段時間,噚晚第一次去試。出街食飯都預左比較油膩同重味,所以已叫少油少鹽。叫左唔代表會做,做唔代表會合心水! 我地叫左餐前小食1)芹香陳醋雲耳,睇唔到「芹」,味道方面呢個正常,如果唔咁甜會仲好,因為蓋通左應有的酸度,少d糖都健康d la. (但有些人可能比較喜歡)2)草莓拔絲咕嚕肉,這個要炸好難叫少油,重味,只屬正常。3) 三椒味菜炒黑豚柳,係咪真係黑豚我就唔知,叫左少油少鹽,結果係冇咁鹹嘅但好油囉 ,要用茶洗下先食,唉都係好油。4)蒜香肉碎蒸茄子,我也有叫少油少鹽,通常蒸完後廚房會加豉油熟油先上菜,所以叫定少油少鹽,最後係佢冇加熟油上菜但茄子係先走油,仲油仲肥,茄子個底係油同鮮紫色所以知道,諗住呢個餸清d, 點之非常失望,其實呢個年代人人都注重健康,如果再唔改下,講真好難有下次。

我地叫左

2)草莓拔絲咕嚕肉,這個要炸好難叫少油,重味,只屬正常。

,要用茶洗下先食,唉都係好油。

蒜香肉碎蒸茄子
題外話/補充資料: 而家D伙記唔興出聲問你要唔要就收枱上的東西,後生就話冇人敎,咁成熟既都唔識,唉。。。
2015-06-05