2023-09-22 226 瀏覽
-最近見到個post係關於Muji Cafe (利舞臺店)即將結束營業諗返起以前~成日係銅鑼灣出沒經過咁多次~都從來冇試過🤔於是某日放咗學之後就自己去咗食😂 店內好多人都係一個人黎嘅~🫣好適合享受自己一個既時間同自己獨處~而且有手機落單!🥺社恐都可以自己一個去餐廳食飯完全唔怕!!!去之前都有research過~大概知道有咩係值得叫/試下~但係我真係對個啲日式四品料理冇咩太大興趣😛反而叫左 牛油雞肉雜菜咖喱飯(十六穀米)💛$98熱辣辣的咖哩汁撈飯食真係好好食😋小食就揀左👉🏻和風雜菌汁厚燒玉子💛咬到有好多菇菇!口感豐富Set有餐湯!係面豉湯~💛有好多紅蘿蔔碎😋仲有加$20 凍烏龍茶💛加$32 有埋 本和香糖布甸💛有啲普通~有機會會想試下蛋糕好耐冇打咁多字!嘿嘿ww 利舞臺店 真係對我來說充滿回憶~中學嘅時候間中都會行下~買下文具~行過見到Muji Cafe都會忍唔住好奇!要偷望幾眼!然後人大左就會遺忘左🥲如果唔係睇到個post ~我都唔會突然間記返起!這次的探店經歷算係~~~🤔完成左一個過去的小小心願www📍 Café&Meal MUJI — 利舞臺店 #Foodie #hkfoodie
最近見到個post係關於

好適合享受自己一個既時間
同自己獨處~而且有手機落單!🥺
社恐都可以自己一個去餐廳食飯
完全唔怕!!!

去之前都有research過~
大概知道有咩係值得叫/試下~
但係我真係對個啲日式四品料理冇咩太大興趣😛

有好多紅蘿蔔碎😋

仲有加$20 凍烏龍茶💛

加$32 有埋 本和香糖布甸💛
有啲普通~有機會會想試下蛋糕

好耐冇打咁多字!嘿嘿ww
利舞臺店 真係對我來說充滿回憶~
中學嘅時候間中都會行下~買下文具~
行過見到Muji Cafe都會忍唔住好奇!
要偷望幾眼!然後人大左就會遺忘左🥲
如果唔係睇到個post ~
我都唔會突然間記返起!
這次的探店經歷算係~~~🤔
完成左一個過去的小小心願www

📍 Café&Meal MUJI — 利舞臺店

#Foodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #香港美食 #香港打卡熱點 #muji #無印良品